WIE ZIJN WIJ?

 Misschien heeft u al wel eens van ons gehoord, misschien ook niet. Wij zijn een kleine, deskundige en heel actieve Watersportvereniging in het Brabantse Lith. We hebben een eigen drijvend clubhuis, een eigen haven en eigen boten. Wie bent U? U bent een watersporter in hart en nieren. Varen is niet alleen uw hobby, het is uw passie! Natuurlijk wilt u uw passie delen met anderen die net zo enthousiast zijn als u. Idëën uitwisselen, tochten en wedstrijden organiseren, samen oplossingen bedenken voor problemen. Dat maakt varen nóg mooier. 

HAVEN & BOTEN

WEDSTRIJD ORGANISATIE

Zusterverenigingen en klasse-organisaties kunnen bij ons aankloppen voor de organisatie van hun (inter)nationale wedstrijden. Het water rond de Lithse Ham is uitermate geschikt voor wedstrijden.

Grote evenementen:

Als wij grote evenementen organiseren dan mogen wij gebruik maken van de ruimtes in het centrale voorziening-gebouw nabij de haven. Voldoende parkeergelegenheid en een groot tentenveld voor dag-recreatie, completeren het geheel.

Elk jaar zijn er tal van activiteiten binnen onze vereniging. Naast deze activiteiten kunt u zich uiteraard ook aanmelden voor één van onze cursussen. Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden en/of stuur uw bericht om op de hoogte te blijven van onze jaarlijkse activiteiten en cursussen. We zullen uw bericht z.s.m. beantwoorden.

Inloggen D.L.W.

Pelikan Sailingteam

Ook is het mogelijk via Pelikan Sailingteam mee te doen aan lokalele en/of (inter)nationale wedstrijden. Één van onze beste wapenfeiten is dat de zeiler Joris de Jong, na 2 jaar varen, Europees Kampioen 'Sailhorse' werd.

Watersportvereniging de Pelikanen is een overzichtelijke, actieve en gezellige vereniging.

Veel te bieden:

Misschien bent u al lang lid van van een watersportvereniging. Zelfs dan zijn wij zo 'eigenwijs' om te denken dat u naast uw bestaande vereniging ook lid van de Pelikanen zou willen worden. Of u nu al in het bezit bent van een boot of dat u nadenkt over de aanschaf... We hebben u veel te bieden. Natuurlijk zijn wij aangesloten bij het K.N.V.W. zodat u via uw lidmaatschap op de hoogte blijft van het (inter)nationale watersportnieuws.

Het bestuur:

- Willy Raijmann (Voorzitter)

- Cees van Aken - (Vice Voorzitter)

- Drs. Jan Willemse (Secretaris)

LESSEN & CURSUSSEN

Opleiding tot zeiler:

Leden van watersportvereniging de Pelikanen worden opgeleid tot wedstrijdzeiler waarna de mogelijkheid bestaat één van de schepen te adopteren. Dat wil zeggen dat je verantwoordelijk bent voor het onderhoud van het betreffende schip maar dat je er ook gratis mee mag varen! Alle lessen worden gegeven door deskundig personeel.

Voor de jeugdklasse 'Splash', zijn speciale jeugdtrainers aangenomen.

Er is ook de mogelijkheid lessen te volgen via het ​D.L.W. (Digitale Leeromgeving Watersport) Hiervoor kunt u zich hier aanmelden!


 

Cursussen


 

 - Vaarbewijs 1          150,00 euro

 - Vaarbewijs 2          150,00 euro

 - Kustvaart               300,00 euro

 - Marifonie (basis)      75,00 euro

 - Marifonie Marcom    75,00 euro

 - A/B Zeillessen (Jeugd)

 - Opleiding tot Stuurman, Instructeur en Wedstrijdzeiler

De benodigde lesmaterialen worden zonder verdere kosten aan u toegezonden. De cursus van uw keuze kan worden gevolgd via Teamspeak. Hiervoor ontvangt u na inschrijven de nodige informatie. (U dient wel te beschikken over een computer met een snelle internetverbinding en VOIP. A en B zeillessen in groepsverband, prijs na afspraak per groep. Opleiding tot stuurman, Instructeur of Wedstrijdzeiler, in groepsverband, prijs na afspraak, per groep. 

Watersportvereniging de Pelikanen bezitten een prachtig clubhuis met haven, gelegen aan de 'Lithse ham' te Lith.

Onze boten:

- 6 Sailhorses

- 2 Splashes

- 1 Kajuit zeljacht voor instructies op het water.

De Vereniging

Watersportvereniging 'de Pelikanen'


Lithse Ham 12

5397 GL Lith

​Email: klik hier

Contact

Google Maps

Er is een nieuw schip aangeschaft nl.

de R.S. Feva Jeugdboot voor 2 personen.

Nieuws

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now